ДАРЕНИЕ ОТ РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА - БЕРОЕ

Дарение от Ротари клуб „Стара Загора- Берое“ бе връчено днес на Кукления театър. Ателиетата получиха машини и инструменти,  които значително ще подпомогнат дейността им. Помощта се състои от две специални шевни мешини- петконечен оверлог и  шевна машина за прав шеф, автоматична ножица и още 5 комплекта ръчни ножици, настолен циркуляр и инверторен електрожен. Ателиетата на Кукления театър са изключително важни, тъй като в тях се изработва всичко, свързано със сценографията и костюмите на всеки спектъкъл. Специалистите, които работят там също са много ценни, защото те се образоват и усъвършенстват сами. Такава специалност като изработката на кукли в България няма и професията е оставена на личното желание и интерес на ходожниците.

Дарението бе връчено от Лилия Михайлова, Президент на Ротари клуб „Стара Загора- Берое“. Това са част от средствата, събрани от Дарителската вечер за Стара Загора през миналия декември, съвместна инициатива на неправителствени организации и клубове преди Коледа. Идеята е  на Ротари клуб „Стара Загора – Берое” съвместно с Кукления театър под името Работилница за кукли. Тя цели по- голямо въздействие върху подрастващите,  с цел превенция от наркотични средства и насилие. За целта  Кукленият театър ще възстанови спектакъла си „Без изход- изповедта на един наркоман“ . Пиесата е предназначена за учащи от 6 до 12 клас, с цел превенция на зависимости. Още един спектакъл с цел превенция ще подготви Кукленият театър. Той е за по- малките и основната тема е насилието- физическо и вербално. И двата спектакъла са със силна социална насоченост със средствата на ходожественото произведение, подчерта директорът на театъра Дарин Петков.

Заместник- кметът Надежда Чакърова връчи поздравителен адрес на дарителите от името на Кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който бе приет от Президента на Ротари клуб „Стара Загора-Берое” Лилия Михайлова.

 

Още новини