Илияз Иляз с номинация за актьорски дебют в кукленото изкуство

Актьорът от Старозагорския куклен театър Илияз Иляз е номиниран за Награда „Сивина“ – за актьорски дебют в кукленото изкуство за ролите си на Тайрън и Джейсън в спектакъла „Честен кръст“, реж. Цвети Пеняшки.

Наградата "Сивина" е учредена през 2009 г. от режисьорската колегия към АКТ-УНИМА, България по идея на доц. Петър Пашов и Кирякос Аргиропулос. Инициативата е подкрепена от Съюза на артистите в България. Призът е за пощряване на млади актьори в кукленото изкуство.

Номинирани тази година са още : Алекса Манчева за ролите на Маргарита, разказвач, служителка „бюро чужденци“, Аркадий Аполонов в „Майстора и Маргарита“, Държавен куклен театър – Сливен

Виктория Стрильова за ролята на Чими в „Чими“, Театър Васил Друмев – Шумен Димо Савов за ролите на Майстора, Бенгалски, Степан Богданович Лиходеев в „Майстора и Маргарита“, Държавен куклен театър – Сливен и клоунът Фернандо и
Колоездачът в „Малкият Макс“, Куклен театър „Георги Митев – Жоро“ – Ямбол
Калин Колев за ролята на Вълка в „Глупавият вълк“, Държавен Куклен Театър Търговище
Калина Вълчева за ролите на Прасчо в „Мечо Пух“ и Роня в „Роня, дъщерята на разбойника“, Държавен куклен театър Пловдив
Мариан Дулчев за ролите на Продавач и Змей в „Лакомият змей“, Драматично – куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен
Мариела Богданова -Драматично – куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен
Надежда Георгиева – Столичен Куклен Театър

Традиционната церемония по награждаването ще се проведе на 21 март, Международния ден на кукления театър в Столичен куклен театър. Може да гледате „Честен кръст“ от Робърт Аскинс на 7 март на сцената на Куклен театър Стара Загора от 19.30.

Още новини