„КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО, ВСЕ Е ХУБАВО” по Андерсен на 3 декември от 19.00 ч.

Национално юбилейно турне отбелязва 15 години на сцената на световнопризнатия български спектакъл
„КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО, ВСЕ Е ХУБАВО” по Андерсен
Въпреки ограниченията и сложната ситуация, предизникана от Ковид-19, Театър Кредо продължава националното турне на юбилейния си спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” и през декември ще гостува в Държавен куклен театър Стара Загора в две поредни вечери, на  3 декември от 19.00 ч.
Автори на сценичната адаптация на „Каквото направи дядо, все е хубаво” са Юрий Дачев и Нина Димитрова, която е и режисьор на спектакъла. Заедно с Васил Василев –Зуека, тя е автор на сценографията на спектакъла, пресъздаваща приказната атмосфера на Андерсеновия свят и впечатляваща публиката у нас и по света със своята красота, въображение и мултифункционалностПрез октомври Театър Кредо стартира юбилейно национално турне на отличения с 8 международни награди спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” по Андерсен по случай 15-годишнината от създаването на спектакъла, което се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
Създаден по покана и с подкрепата на датската Юбилейна Фондация „Ханс Кристиян Андерсен 2005”, спектакълът „Каквото направи дядо, все е хубаво” блестящо представя България на голямото световно честване на 200-годишнината от рождението на Андерсен през 2005 в Дания, както и на над 50 международни фестивали по света. В 15-годишната си биография той има 200 представления, изиграни у нас и по света на 4 езика – български, руски, английски и японски. Публиката в десетки страни по света аплодира сНЕЖНАТА комедия на Театър „Кредо”, наречена от руската критика „шедьовър за загубения рай”. „Каквото направи дядо, все е хубаво” е не само един от най-аплодираните български спектакли по света, но и един от най-дълго играните и обичани от публиката спектакли у нас.

Още новини