„Миг от Коледа“ ще бъде представен във второто издание на Международния фестивал на театралната миниатюра „ТЕАТРОСКОП“

Щастливи сме да съобщим, че ще участваме във второто издание на Международния фестивал на театралната миниатюра „ТЕАТРОСКОП“, организиран от Театър "Арт Ленд"/ Theatre 'Art Land'. Ще представим „Миг от Коледа“ – театър в кутия, три отделни кутии с историите: „В Коледната нощ“ (Мария Джойкева), „Дядо Коледа пътува“ (Елица Матева) и „Работилницата на джуджетата“ (Станислав Матев). Фестивалът ще се проведе от 12 до 16 юни в София, Пловдив и Бургас.
Театър в кутия или известното по света куклено течение „Caja Lambe Lambe”. Тази форма на куклено изкуство е популярна в Латиноамериканските страни, най-често се среща като улично изкуство и фестивални участия. Характерното за кукленият театър в кутия е , че представлението се играе в рамките на 3 до 5 минути само на един човек.
Всеки зрител сключва мълчалив пакт с актьора, в който всяка страна заявява вярата си , че Неживата материя има ЖИВОТ и исторя, вдъхната от твореца. Кукленото изкуство насърчава съпричастността, любопитството и въображението и на двете страни участващи в чудото театър.
Къде и кога можете да ни видите - ето  програмата на фестивала.
Пожелаваме на добър час и нямаме търпение да се срещнем с фестивалната публика!

 

Още новини