Министърът на културата Боил Банов по повод откриването на Пиеро 2019

Получихме поздравителен адрес от министъра на културата Боил Банов по повод 11-тото издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни Пиеро 2019.

Благодарим за милите думи и за подкрепата! Ще споделим писмото му и с всички вас:

 

***

 

Уважаеми г-н Петков,
Уважаеми госпожи и господа,

За мен е удоволствие да Ви приветствам по повод официалното откриване на 11-ти международен куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро".

В началото на следващото десетилетие на един от емблематичните за Стара Загора и за страната ни фестивали, който започва тази вечер, Ви желая да продължавате да съхранявате младостта на духа си и да подарявате на своята взискателна публика хиляди моменти на радост, вдъхновение, цветност и възторг. Убеден съм, че почитателите на кукления театър живеят с Вашия приказен свят и с трепет очакват новите превъплъщения на любими и нови герои.

От прочутия японски Театър Но, през великолепните постановки от Полша, САЩ, Италия, Унгария, Испания, Сърбия и България, Стара Загора отново посреща цвета на световното куклено изкуство, при това на всичко свои културни сцени. Театрални спектакли, музикални концерти, изложби и премиери на книги - вярвам, че точно такава е мечтаната и сбъдната програма на "Пиеро" през 2019.

Сигурен съм, че възпламенявайки в сърцата на публиката светли и възвишени чувства, Вие продължавате да ги учите да гледат на живота като на дръзко приключение, което трябва да се изживее с фантазия и възторг.

24 септември, 2019г.
БОИЛ БАНОВ
Министър на културата

Още новини