„ХОТЕЛ“ – предстояща премиера

На 21 април /четвъртък/ от 19:30 в Куклен театър Стара Загора ще се състои премиерата на спектакъла „ХОТЕЛ“ с автор и режисьор Любомир Желев. В него своят дебют ще направят Любомир Желев като режисьор, Анна-Валерия Гостанян като хореограф, както и композиторът Тодор Василев. Сценограф на спектакъла е Наталия Гочева, а участие в него взимат Биляна Райнова, Анна-Валерия Гостанян и Любомир Желев.

Темата на спектакъла се гради върху любовта от пръв поглед. Онези няколко секунди, които сякаш карат времето да спре, когато случайно се засичат и разминават погледите ни. Вълнуваща тема, която е актуална през необятното време, като един вълшебен елемент, който не може да се обясни с прости думи, усещането и трептенето на сърцето, когато погледите се срещнат и пулсът се ускори.

Елементите в спектакъла се стремят да превърнат обикновеното в необикновено, по същият начин както детето/геният превъплъщават един ординерен предмет в нещо вдъхновяващо, изпълващо с щастие душата на човека.

Жанрът е визуално-движенчески куклено – магичен театреален спектакъл. Похватите, които се използват са: тялото като най-големия ефект и език даден на човека; магията и илюзиите, които карат детето в теб да заиграе, връщайки отново искрата в очите на всеки. Също така музиката като средство, влияещо на друго ниво, играеща си със струните на душата ни. Куклата като средство, което се въплъщава в образа на човешката душа, която е освободена от всякакви задръжки и предразсъдъци – бъдеща просто себе си, изразявайки най-чистата любов. И хотелската стая/блато като нашите най-дълбоки и съкровени желания, които човек споделя само със себе си и пред себе си, онези чувства, които не винаги имаме смелост да изкажем или не можем да намерим думи за тях, тъй като думите биха били недостатъчни, а в повечето случаи ненужни.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“ 2021 и в партньорство с Monkey's Theatre.

Още новини