Джелсомино в страната на лъжците

по Джани Родари

Драматизация и режисура Елица Петкова

Сценография и кукли: Ива Гикова и Ивайло Николов

Музика Пламен Петков

Анимация Роксана Маркова

Мултимедия Теодор Киряков

Фотограф Рад Димитров

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 55 мин.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ВЪЗРАСТ: 5+ години

Резюме

„Джелсомино в страната на лъжците“ е история за порастването на едно момче. Около малкия, уплашен от собствената си сила Джелсомино, като в панаирджийска въртележка се завърта приключенска вихрушка от невероятни събития и хора. Той намира приятели, намира врагове, изправя се пред страхове, попада в люти битки. Изживява приключението на живота си. Всичко започва с едно бягство от дома, бягство от самия себе си. Но Джелсомино успява да достигне до същността, да настигне самия себе си и пред очите ни се превръща в силно и смело момче.

А неговата история ще ни разкаже не кой да е, а собственият му силен глас!

„Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари, драматизация и режисура Елица Петкова на ДКТ – Стара Загора е носител на Наградата ИКАР 2017 на Съюза на артистите в България в категорията “Куклен спектакъл“.

Номинацията е излъчена от Гилдията на творците в кукленото изкуство.

В категорията „Индивидуално постижение в кукленото изкуство“, Гилдията излъчва и номинация за Ива Гикова и Ивайло Николов за сценографията и куклите на „Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари, драматизация и реж. Елица Петкова, Държавен куклен театър – Стара Загора.