МАЙСТОРА И МАРГАРИТА

по романа на Михаил Булгаков / Превод на български от Боян Станков, издателство „Хеликон“
Драматизация: Вечното кабаре на истината" /трупата на представлението/
Режисьор Димитър Стефанов
Сценография Ясмин Манделли
Музика Милен Апостолов
Хореография Анна Кабакова
Участват:Андрей Иванов, Алекса Манчева, Вангел Апостолов, Виктория Иванова, Василена Чернаева, Георги Янев, Димо Савов, Илияз Иляз, Мадлен Бисерска, Миглена Господинова, Петър Петров, Росен Иванов, Силвана Петрова и Яница Халачева

Резюме

"Последвайте ни, последвайте ни! Кой ви е казал, че няма на света истинска, вярна и вечна любов! Последвайте ни, последвайте ни и ще ви покажем такава любов!“

Майстора + Маргарита е спектакъл написан от „вечното кабаре на истината“ (трупата на представлението) по мотиви от романа „Майстора и Маргарита“ на Михаил Булгаков.
Пиесата се фокусира върху трите основнилинии на романа – срещата на Пилат Понтийски и Йешуа Ха-Ноцри, сблъсъка на Воланд и неговата свита с обществото на Москва и любовната история между Майстора и Маргарита.
Представлението комбинира смешното и тъжното, драматичното и кукленото, танцовото изкуство и музиката в един калейдоскоп от емоции и чувства, през който преминават различните персонажи, за да докаже, че съществува истина, че съществува милосърдие, че съществува истинската, вярна и вечна любов.

 

СПЕКТАКЪЛЪТ Е РЕАЛИЗИРАН С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА НАЦИОНАЛЕН ФОНД "КУЛТУРА"