Място, наречено Другаде

Режисьор Димитър Коцев – Шошо

Текст  Яна Борисова 

Сценография и костюми  Елис Вели

Музика  Милен Кукошаров

С участието на Боряна Братоева и Петър Антонов

 

Резюме

„Място, наречено Другаде“ е наградена с  Икар 2023 и Аскеер 2023 за драматургия; Боряна Братоева за главна женска роля и Димитър Коцев - Шошо за режисура на Наградите за принос към творческите индустрии. 

Режисьорът Димитър Коцев – Шошо и великолепните актьори Боряна Братоева и Петър Антонов ни въвличат в една изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. Това е една от последните пиеси на Яна Борисова, която определя това произведение като „един от най-добрите текстове, които съм писала“.

  Действието ни отвежда в сградата, където живее Денис - бивш известен телевизионен водещ с бляскаво минало и тъжно настояще. След драматична любовна раздяла с жената, която той нарича „любовта на живота ми“ Денис се оттегля от телевизията и светлините на прожекторите, и се отдава на пиене и самосъжаление. По стечение на обстоятелствата, в апартамента до него, се нанася младата актриса Мия, която без да се съобразява с нищо друго освен със собствената си потребност да контактува, да споделя и да живее активно, нахълтва в живота на Денис и всичко се променя и за двамата. След известна съпротива, Денис се сприятелява и привързва към момичето и без той да усети тя става неговия спасителен пояс, източник на вдъхновение и желание за живот. От своя страна Мия намира истински приятел с богат емоционален опит и мъдрост от каквито всеки млад човек има нужда в процеса на порастването си.

Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.