Фолклорна магия

Постановка: Боньо Лунгов

Режисьор: Константин Каракостов

Сценография и костюми: Диляна Първанова

Музикално оформление: Константин Каракостов

Вокален педагог: Светла Цветкова

 

Спектакълът „Фолклорна магия“, постановка проф. Боньо Лунгов е носител на GRAND PRIX на 28-я Международен театрален фестивал Valise в Ломжа, Полша.

Българска трупа печели за първи път GRAND PRIX за всичките 28 издания на Международния театрален фестивал VALISE!

Резюме

"Фолклорна магия” е спектакъл, който преди всичко изненадва. Човек не може да остане равнодушен, когато на сцената блика темперамент и фантазия, които го вълнуват.

В представлението няма текст. Актьорите пеят и свирят на живо и умело създават незабравими герои, използвайки автентични предмети от българския бит на принципа на импровизация пред погледа на зрителя. Всичко това превръща "Фолклорна магия" в изключително комуникативен спектакъл. Жанрът „фолклорна приказка” предразполага към развихряне на човешката фантазия до краен предел, за да се пренесе зрителя в един неочакван свят. На пръв поглед всичко изглежда като на шега, но в действителност фолклорните елементи така се съчетават на сцената, че се получава един синтетичен спектакъл, бликащ от хумор, но в същото време изпълнен със сериозно внушение. Една фолклорна магия оживява пред очите на публиката. Адресът на представлението e както за деца, така и за възрастни. Това е, защото всеки човек обича своите корени, вълнува се от своята история и се стреми да опази традициите на народа си. Такова е и посланието на постановъчния екип към всички зрители.

 

Автор на снимките: Рад Димитров