Смях в залата - Анита Ангелова

            Скъпи Читателю, дойде време да се сбогуваме. Не очаквах, че толкова бързо ще приключи това вълнуващо преживяване, но за жалост всичко хубаво приключва, когато най-малко си очаквал. Последният ден от фестивала „Пиеро“ беше изпълнен с много емоции, вълнение сякаш всичко едва сега започва. Осъзнаваш, че всичко е свършило на магистрала Тракия, която те отвежда отново в реалността и скучното ежедневие и с нетърпение очакваш отново да ти се случи „Пиеро“.

            Последният ден беше изпълнен с много усмивки и бурен смях. Благодарение на страхотното чувство за хумор на Димитър Иванов, усещането за край бе изтрито. Кукловодът и вентролог Иванов успя да ни ваксинира с огромна доза хумор на един път. Това ни зареди с достатъчно енергия, че да изкараме още един фестивал. Успя да ни накара да повярваме, че още нищо не е свършило.

            „Образцов дом“ е стендъп комеди шоу, в което Димитър Иванов ни разказа за това, колко е тежко да бъдеш баща на зверче. Явно мъжете много страдат, когато жена им е бременна. Миличките те. Та, основната му трагедия е това, че никога не е имал табела на врата си „Образцов дом“ и ни представи част от живота му, които според него са причина да притежава такава табелка. В този момент се появява Бай Тъньо, който го слага на място. Бай Тъньо направи изключителен обзор на целия фестивал и заключи, че най-хубаво му е било в Пегасчиту. Това е ресторантът, в който всеки ден се срещахме с гневни сервитьорки и хубава бира.

            Иванов много умело задържаше вниманието на публиката. Качи двама души на сцената, за да ни представи уменията си на вентролог. Той може освен да съживява кули, а и да управлява хора. Голям смях падна, но много смях не винаги е на добре. За съжаление имаше моменти, в които ми идваше в повече. Но не мога да не споделя, че това наистина беше една глътка свеж въздух след всичкото препускане от спектакъл, на спектакъл. Между другото, след шоуто чувах как хора от публиката си повтарят някои фрази и да се смеят.

            Като говорим за смешки, представлението на Димитър Иванов беше последвано от концертът на Милица Гладнишка и Васил Спасов. В него актрисата ни подхвърляше малко смешки и закачки. Едновременно с това ни пренесе в света на джаз музиката и ни остави да се реем като птици върху нежните мелодии.

            Фестивалът беше закрит с церемоня по връчване на наградите. Ако все още не си разбрал, ние младите критици връчихме награда на спектакъла „Хартиени истории“. Ето така завърши една вълнуваща седмица в Стара Загора, скъпи Читателю.