МИМ-ФОРМАЦИЯ ЖАР ТЕАТЪР – СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

Мим-формация ЖАР ТЕАТЪР е една от водещите съвременни български формации за невербален театър и пантомима и една от малкото български театрални компании, експериментиращи и работещи активно в сферата на театъра на открито и нестандартни пространства. Специализира в сферата на огнения театър и танца с огън. Създадена през 1993 от Елена Пап и Пламен Радев - режисьори и педагози, специалисти в областта на невербалния театър и пантомимата. През 2013г формацията чества своя двадесет годишен юбилей.

Характерни за продукциите на ЖАР ТЕАТЪР са: метафоричния сценичен език; активно действие; жив и разнообразен темпо-ритъм; ярка визия; позитивни послания, често - интерактивен контакт със зрителите.

Екипът на ЖАР ТЕАТЪР е международен.

Спектакли на ЖАР ТЕАТЪР са представяни на множество престижни международни театрални фестивали и форуми у нас и в чужбина (Корея, Австрия, Холандия, Германия, Сърбия, Индия, Гърция, САЩ, Турция)

Ангелът на мечтите - Pierrot 2017

Продължителност: 180 мин.

Език: без думи

 

Авторски екип: Елена Пап и Пламен Радев

Участват: Диана Петрова, Франческа Лода /Италия/, Пламен Радев, Стивън Генчев, Антон Хасан, Давид Колев

 

Оригинална, интерактивна, светлинна инсталация, посветена на мечтите и тяхното сбъдване. Атмосфера на нереалност и магичност, съчетаваща жива, светеща статуя на Ангел, гигантски светещи криле, летящи фенери и специално подбрана музика. „Отворен прозорец“, в който всеки ще може да погледне навътре в себе си, към най-дълбоките си желания, мечти, ценности и добродетели.