МИМ-ФОРМАЦИЯ ЖАР ТЕАТЪР – СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

Мим-формация ЖАР ТЕАТЪР е една от водещите съвременни български формации за невербален театър и пантомима и една от малкото български театрални компании, експериментиращи и работещи активно в сферата на театъра на открито и нестандартни пространства. Специализира в сферата на огнения театър и танца с огън. Създадена през 1993 от Елена Пап и Пламен Радев - режисьори и педагози, специалисти в областта на невербалния театър и пантомимата. През 2013г формацията чества своя двадесет годишен юбилей.

Характерни за продукциите на ЖАР ТЕАТЪР са: метафоричния сценичен език; активно действие; жив и разнообразен темпо-ритъм; ярка визия; позитивни послания, често - интерактивен контакт със зрителите.

Екипът на ЖАР ТЕАТЪР е международен.

Спектакли на ЖАР ТЕАТЪР са представяни на множество престижни международни театрални фестивали и форуми у нас и в чужбина (Корея, Австрия, Холандия, Германия, Сърбия, Индия, Гърция, САЩ, Турция)

Вкуси карнавала - Pierrot 2017

Продължителност: 90 мин.

Език: български и английски 

 

Авторски екип: Елена Пап и Пламен Радев

Участват: Елена Пап, Диана Петрова, Франческа Лода /Италия/, Стивън Генчев, Антон Хасан, Пламен Радев, Давид Колев

 

Отворени  уъркшопове за карнавални техники, улични атракционни изкуства и театъра на открито: ходене на кокили, жонглиране с топки, бухалки и рингове, въртене на пой, тояги и знамена, игра с flower stick, дяволо и други. Чудесна възможност за малки и големи да накарат телата си да правят неща, за които не са подозирали че могат, да овладеят тайната на баланса и контрола, да открият артиста в себе си.