ТАНЦОВА КОМПАНИЯ ХЕТЕРОПОДИ – СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

Дуети-дуели - Pierrot 2017

Семинар за физически театър и съвременен танц


Водещ: Росен Михайлов - хореограф, режисьор, продуцент и лайт дизайнер

Росен Михайлов работи в България, Обединеното кралство, Германия, Латвия, Гърция, Швейцария, Хонг Конг и др., като танцьор, преподавател, хореограф и продуцент повече от 25 години. Първоначално завършва „Класически балет“ в Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) - София. Специализира модерен танц в САЩ. През 1997г. печели международната стипендия на Американ данс фестивал (ADF) за хореография. Завършва също магистратура по „Кино-драматургия“ и е бакалавър по „Кино и ТВ режисура“ от Нов български университет (НБУ) - София. Участва в много резидентски програми, творчески ателиета и образователни семинари по съвременен танц, контакт импровизация, хореография и композиция, физически театър и др. в Лондон, Берлин, Цюрих и др. През годините се превръща в един от водещите съвременни хореографи в България. Като хореограф и изпълнител, е работил в сътрудничество с множество световно известни имена, сред които: Ръсел Малифант, Лойд Нюсън, Давид Замбрано, Найджъл Чарнок, Робърт Таниън, Лиъм Стийл и др. Последният му проект е хореографията за рекламен клип на Майкъл Бубле в сътрудничество с Лиъм Стийл (хор. на филмовия мюзикъл “Клетниците“).

 

Асистент: Веса Тонова - примабалерина

Веса Тонова завършва Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) - София, с профил „Класически танци” като възпитаничка на примабалерината Емилия Драгостинова през 1989г. Притежава бакалавърска степен по „Педагогика и преподаване на класически танц“ от Национална музикална академия „Панчо Владигеров” и магистърски степени по „Педагогика и методика на класически танц“ и „Хореография и режисура“ от АМТИИ – гр. Пловдив. Дълги години е прима балерина на Софийска опера и балет с множество участия на фестивали и гастроли. Носител е на наградите „Кристална лира“ (2004) и „Кристално огърлие“ (2014). От 10 години Веса Тонова се занимава професионално с педагогическа дейност.

 

Семинарът е насочен към професионални танцьори, драматични и куклени актьори, циркови изпълнители и студенти по изпълнителски изкуства. Основният фокус е върху свързването на значение и физическо движение при работа с партньор. „Дуети-Дуели“ показва използването на всекидневните жестове, на абстрактни движения и различни танцови техники при създаването на смислови сценични послания и структури.