FEKETE SERETLEK & STUDIO DAMÚZA – ПРАГА, ЧЕХИЯ

Групата Fekete Seretlek  променя и смесва мотиви от световната музика и създава свои авторски композиции. Виолончело, акордеон, тромпет, контрабас, цигулка, кахон и пет гласа. Шестима музиканти-актьори са завършили Пражката театрална академия (DAMU).
      Студио DAMÚZA е основано през 1999 г. от студенти на DAMU – Академия за сценични изкуства в Прага.

Сега DAMÚZA е продуцентска единица, подкрепяща нови театрални изпълнители и амбициозни проекти на студенти и наскоро завършили DAMU. В нашата работа се фокусираме върху авторски продукции, особено върху куклен, художествен и предметен театър за деца и възрастни.

Kar/Repass - Pierrot 2017

Продължителност: 60 мин.

Език: чешки

Постановъчен екип: Fekete Seretlek & Studio DAMÚZA

Участват: Матия Солце, Анна Бубникова, Павол Смоларик, Юри Йелинек, Иво Седлачек

 

Спектакъл по мотиви от “Анна Каренина”, съчетаващ музика, кабаре и театър на обекта.

Вместо последно сбогом, животът на починалата се завърта отново. Изведнъж, звуците от чаши се превръщат в песни, движението на сервитьора в танц, чашите за чай - в гости на руски, аристократичен бал, а в края на спектакъла, дори зрителите стават герои в историята на Анна Каренина. Влакът се движи все по-бързо, през ретроспекцията на Анна и върви към трагичния й край.

Акордеон, тромпет, цигулка, виолончело, контрабас и анимирани предмети изграждат ритмични композиции и превръщат трагедията на един човек в гротескна карикатура на всички нас.