НАТФИЗ „КР. САРАФОВ“ – СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

 През 2018г., Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) “Кръстьо Сарафов” чества своя 70-годишен юбилей.

 Днес, Академията е модерна учебна институция, неотменна част от българското образование и един от символите на българската духовност. Преподавателите са автори на учебници, книги, изследвания в областта на науката и културата, участват в симпозиуми в страната и чужбина, изграждат постановки и филми.

 Академията е най-старото и до днес единствено държавно висше училище за театрално и филмово изкуство в България. Нейното значение е многостранно за приемствеността между отделните поколения в театралния и филмовия процес и за възходящото развитие на тези изкуства.

 За авторитета на Академията говорят и нейните успехи в национален и международен план. Редица преподаватели и студенти получават награди на най-авторитетни международни форуми.

Носител на награди от предходни издания на Пиеро:

Pierrot 2015
- Награда на младата театрална критика

Кръговрат - Pierrot 2019

Продължителност: 70 мин.

Език: без думи

 

Постановка: проф. Жени Пашова

Режисура: д-р Михаела Тюлева

Участват: Марияна Петрова, Балена Ланджева, Ива Кирова, Йордан Тинков, Даниел Добрев, Ивелин Николов, Павел Громков, Ралица Петрова, Соня Тодорова, Елин Стоянова, Александър Йорданов, Стайко Стайков, Русита Боева, Йоана Седларска, Венцеслав Димитров, София Трейман, Иван Трайков, Василена Колева, Денис Симеонов

 

"Кръговрат" e спектакъл, изграден от миниатюри, които проследяват развитието на човечеството и дават прогноза за евентуалния му край. Чрез нестандартни средства и метафорични знаци се разкриват взаимоотношенията на хората, в различните етапи от тяхното развитие.

Представлението поставя въпроси за смисъла на живота и дава отговори, които вълнуват всеки.