TWO MEN ORCHESTRA

е събирателен образ на Николай Иванов О. М. и Петър Йорданов-Бъни, доказали във времето своя афинитет към етнои уърлд музиката. Николай Иванов е артист с многостранни интереси в богатия културен свят. Като композитор има зад гърба си музика за над 50 филма, театрални и балетни постановки, получил е и много награди. Съчетава ангажиментите си с интензивна концертна дейност. Свирил е в почти всички европейски страни, в Далечния и Близкия Изток, в Африка. Изнася самостоятелни концерти, както и с група ОМ, свири на различни инструменти.

Петър Йорданов-Бъни е перкусионнист и композитор. Както повечето млади хора, обича да експериментира, като използва най-различни инструменти. Сред тях са кахон, джембе, африканска калимба и др. Бъни участва в различни проекти и концерти, води работилници по ударни инструменти. Той е и един от съоснователите на етноформацията „Оратница“, с която е концертирал в Европа, САЩ, Русия и Далечния Изток.

Мулти-инструментален перформанс на "Two Mеn Orchestra" - Pierrot 2019

Продължителност: 70 мин.

Език: български, английски, немски

 

Участват: Николай Иванов ОМ и Петър Йорданов-Бъни /България/

Давид Ередич /Унгария/

Габриела Хаджикостова /Унгария/

 

Това е новият проект на двама "екзотични" музиканти: Николай Иванов-ОМ (клавишни, китара, вокал, флейта, композиции) и младият Петър Йорданов – БЪНИ от група "Оратница" (ударни инструменти). В концерта се включват двама творци от Унгария – саксофонистът Давид Ередич и актрисата Габриела Хаджикостова.

Музиката, която четиримата творят заедно е синтез от стилове - джаз, етно, амбиент, електронни стилове, сакрална и езотерична музика, с акцент върху вибрацията на отделния звук. Музиката е предимно от авторски композиции за филми на Николай Иванов-ОМ.