МАЛКА ТЕАТРАЛНА КОМПАНИЯ – ГАБРОВО, БЪЛГАРИЯ

Малка Театрална Компания е независима креативна организация, работеща в сферата на сценичните изкуства.

Основана от четирима професионални куклени артисти през 2013г., компанията се развива през годините, създавайки социално ангажирани представления с фокус върху опазването на околната среда и устойчивото развитие. Предходни нейни спектакли са „От Кулата“ и „Каквото направи дядо, все е хубаво“.

Освен театрални проекти, компанията реализира и проекти в областта на образованието и творческото развитие – „Щуропътешествие в света на театъра и киното”, „Работилница за творческо пробуждане”, Ателие „Веджерионетки” и други.

Островът на съкровищата V1.0 - Pierrot 2019

Продължителност: 50 мин.

Език: български

 

Режисьор: Емил Йорданов

Сценография и 3D дизайн: Арто Чивиджиян

Авторска музика и звукова среда: Георги Стрезов и Любомир Гошев

Софтуерен инженер: Любомир Русев

Драматургия: Емил Йорданов

Участват: Александър Митев, Георги Тенев, Емил Йорданов, Десислава Йорданова, Силвия Тенева, Тигран Торосян /като гласът на Черното куче/

 

базиран на класическия роман на Р. Л. Стивънсън – „Островът на съкровищата”

 

Първото в света куклено представление, което съчетава в себе си технологии за смесена и виртуална реалност. Научна лаборатория, с последното си изобретение – „Симулатор за мечти”. Сред публиката се намира късметлията, който пръв ще изживее мечтата си. Прескачайки между реалностите, той се озовава затворен във видео игра и единственият начин да се измъкне, е като открие легендарното съкровище на капитан Флинт и приключи играта.

По време на действието, зрителите виждат виртуалните обекти във физическото пространство благодарение на мобилно приложение и VR/AR хедсет.

 

Важно: Не се препоръчва за хора с фоточувствителна епилепсия и фобии!