ХИЛЪРИ ЧАПЛЕЙН – НЮ ЙОРК, САЩ

Черпейки вдъхновение от клоунадата, движенческия театър, театъра на предмета и кукловодството, Хилъри създава солови и колективни продукции през последните 40 години.

 Тя е част от актьорския състав на LARGELY / NEW YORK по Бил Ъруин и се появява на Бродуей в продукцията „Бурята“ на Пъблик тиатър, режисирана от Джордж К. Уолф.

 Играе поддържаща роля във „Форест Гъмп“ и адвокат в сериала ЗАКОН И РЕД: УМИСЪЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

 Хилъри забавлява деца в болниците на Ню Йорк като „медицинска сестра” от прочутата програма с клоуни на „Big Apple Circus” (от 1987г.) и е един от основателите на New York Goofs – ансамбъл от клоуни, създаден през 1996г.

 Преподавала е и играла по цял свят в над 20 страни и 5 континента.

 

Последният плъх от Терезин - Pierrot 2019

Продължителност: 60 мин.

Език: английски

 

Постановъчен екип: Хилъри Чаплайн, Нанси Смитнър

Участват: Хилъри Чаплайн, Минди Ескобар-Лийнс, Ариел Лорън

 

„Последният плъх от Терезин“ обединява музика, визуално изкуство и поезия, създадени от множество изтъкнати творци, затворени в концентрационния лагер в Терезин, Чехословакия. Това е история за битката за оцеляване по време на един от най-ужасяващите моменти в историята на човечеството. И все пак е комедия! Между фикция и историческо изследване, между предразсъдъци и човечност, между потисничеството и бунта, съществува свят, в който приятелството между кабаретна звезда и един плъх е възможно.