КУКЛЕН ТЕАТЪР “LA CAPRA BALLERINA” – ВИТЕБРО, ИТАЛИЯ

 Театър „La Capra Ballerina“ е основан от Джеймс Дейвис и Лаура Бартоломей през 1997г. Джими и Лаура се срещат в Ню Йорк. По това време той е илюстратор и скулптор, а тя танцьорка.

 Първоначално „La Capra Ballerina“ се заражда като уъркшоп за скулптори от дърво, по време на който се провеждат изследвания на традициите в създаването на кукли. От тогава компанията предлага специално изработени по поръчка кукли и сценография за множество кукловоди, театри и колекционери в Италия и чужбина. През 2000г., Лаура и Джеймс започват експеримент със собствен театрален спектакъл и оттогава пътуват в Европа, Азия, Латинска Америка и САЩ. Играят представления на всевъзможни места - от театрални фестивали до оризови полета, от библиотеки до училища, музеи, площади и гори. Провеждат уъркшопи на професионалисти и деца за използването на дърворезба, папиемаше, пяна и латекс в кукленото изкуство.

Организатори са на Фестивал за куклен театър и устойчив театър в различни села в региона на Лацио, където канят местни театри и компании от цял свят, насърчавайки международните и междукултурни срещи. Редовно си сътрудничат с музиканти, артисти и социални работници.

Прелюдии – патето, смъртта и лалето - Pierrot 2019

Продължителност: 47 мин.

Език: английски

 

Кукли, костюми и сценография: Лаура Бартоломей и Джеймс Дейвис

Режисура, видео и музикален подбор: Дамяно Привитера

Музика: Славек Кви и Слобан Макдоналд, Шостакович, Стефано Тревизи, Сауле, Гавин Бойарс, Квартет „Кронос“, Туайн Рекордер

Вдъхновен от илюстрованата книга „Патицата, Смъртта и Лалето“ на Волф Ерлбрух

Адаптация: Лаура Бартоломей и Дамяно Привитера

Участват: Лаура Бартоломей

 

Можем да вдъхнем живот на предмет като направим мислите си негови. Когато животът напуска някого, можем да го направим безсмъртен като направим мислите му наши собствени.
… Смъртта е мъртва.

История за страха от края на живота, за прелюдията към това неизбежно събитие, учеща ни как да бъдем смели и любопитни пътници към тази крайна дестинация.