ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – ВИДИН, БЪЛГАРИЯ

 Куклен театър - Видин е създаден през 1975г. Творческата трупа се състои от дeсет актьори, сценичен персонал и администрация. Разполага със зала от 150 места.

 Репертоарът на театъра е насочен основно към детската публика, но се играят и спектакли за възрастни. Годишно се осъществяват пет нови постановки, като в игралния си афиш поддържа около 15 заглавия. През годината се изиграват около 300 представления в града и региона, както и на подходящи сцени в страната и чужбина.

На видинска сцена могат да се видят постановки от всички сценични жанрове, реализирани с различни системи кукли.

 Държавен куклен театър - Видин има участие в много национални и международни театрални форуми и е носител на редица престижни награди.

Театърът има успешни гастроли в Германия, Австрия, Сърбия, Албания, Монголия, Хърватска, Румъния, Унгария, Белгия, Турция, Русия – о. Сахалин, Южна Корея и др.

Носител на награди от предходни издания на Пиеро:

Pierrot 2001
- Награда за сценография

Хронолог - Pierrot 2019

Продължителност: 55 мин.

Език: без думи

 

по идея на Езекел Гарсия Ромеу

Драматург: Лоран Кайон

Режисьор и сценограф: Езекел Гарсия Ромеу

Звукова среда: Ангел Симитчиев

Музика на живо: Жоро Иванов

Участват: Ирослав Петков, Теодора Рашед, Христо Иванов, Пламен Кънев, Жоро Иванов, Маргарита Костова

 

Спектакълът „Хронолог” е по-скоро оживяла пластика, отколкото конкретна драматургия, която разказва за света днес такъв, какъвто е. Разказва за нашите утопии, мечти и отказа от тях, за нашите ламтежи, страсти и фантазми. „Хронолог” напомня за едно бъдеще, вече отминало и разкрива типичните за нашето всекидневие проблеми: свобода, демокрация, екология, човешки взаимоотношения. Той е едно пътуване извън времето и Вселената, което още по-силно ни възвръща към техния смисъл.