Театър Ключ

Key Theatre е сътрудничество между театралния актьор Ави Злича, който преди това е играл в театър Хайфа и през годините е специализирал физически театър по метода на Жак Льокок, и Дикла Кац, драматург и кукловод, който пише за Arutz HaYeladim (израелския " Детски канал“). Ави Злича  и Дикла Кац  са възпитаници съответно на Театралния факултет и Факултета по кино и телевизия на университета в Тел Авив,. Комбинирането на филм и театър доведе до създаването на компания, която използва различни театрални езици за всяко шоу.

През годините театър Ключ  си сътрудничи по проекти с Израелския камерен оркестър, Ренесансовия фестивал, Фестивала в Хайфа, Националния морски музей, Музея на изкуствата в Тел-Авив и много други. Член е на ASSITEJ и UNIMA. През 2015 г. Дикла Кац е номинирана за официален представител на UNIMA в Израел.

НЕ ДРАЗНЕТЕ МЕЧКАТА - Pierrot 2023

Постановъчен екип:    Лиад Малоун, Ави Злича, Дикла Кац
Участват:    Ави Злича и  Дикла Кац

 

Макс е послушно мече, което е живяло през целия си живот в цирка. Между славата на прожекторите и мрака на задкулисието, той разкрива жестокостта на своя господар Харви и страданието на Тина, звездата от шоуто, която той тайно обича.
Когато отчаянието на Тина я тласка към бунт на сцената, тримата са водени към последния си акт и към неизбежния край.
Невербална куклена пиеса за мечти, кошмари и разбити надежди