Skromlehjulet Puppet Theatre

Куклен театър Skromlehjulet е създаден през 1996 г.
Skromlehjulet е един от малкото съществуващи независими театри в Rogaland/Норвегия със специален опит в кукления театър/фигуралния театър/. Skromlehjulet Figurteater е спечелил няколко награди за своите умения и е канен на фестивали по целия свят.
Понастоящем Skromlehjulet се състои от следните постоянни членове:
Life Kjersti Iversen - кукловод и кукловод и актриса
Roque Rimenez Palacios - кукловод, режисьор.
Kjell Kåre Helgeland - режисьор и артистичен директор
Torbjørn Grindheim - музикант, китарист и актьор.

ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧАМ - Pierrot 2023

Продължителност: 45 мин.
Език: без думи (няколко думи на английски)

Режисура: Хименес Паласиос

Сценография: Керсти Иверсен

Участват: Хименес Паласиос, Керсти Иверсен
Алфред е бил изоставен от приятелката си Роуз и сега седи сам, преживявайки липсата ú… Какво се e объркало? Може би не е казвал достатъчно често, че я обича? Може би е трябвало да се занимава повече с бодифитнес, за да я впечатли... да използва по-хубав парфюм... да стане по-голям мачо...???

Любовта е мистерия... Но когато най-малко очакваш, може да е случайно събитие, което кара любовните кризи да се трансформират.

Представление (почти) без думи. Няколко думи на английски. Богато на звук и горещо откъм музика. Двама кукловоди, маса и кукла. Закачлива игра между кукловод и кукла, почти на границата. Ще видите детайлнo обживяване на куклите, подправено с много хумор и характерности. Публиката се чувства в свои води, потопена в тази трагична комедия и със сигурност ще си прекара добре с нахалния Алфи и неговия любовен провал...