Coppelia Theatre

Театър Копелия, Италия е познат от 2010 г. на италианската  и международната театрална сцена с тип изследване, което е уникално по рода си и което се намира на границата между изкуство и наука; комбиниране на традиционни техники и инженерни експерименти.

Ние вярваме в смисъла на необходимостта да създаваме, всеки наш спектакъл се корени в творческа неотложност и е нашия опит да проектираме на сцената едно отражение на човека върху човека, върху смисъла на неговото битие в света.

Централното място на изследването и силният фокус върху драматургията – не само текстова, но и визуална и музикална – обхващат всеки аспект на спектаклите ни; обосновавайки тази необходимост от съдържание и основни въпроси, които са основните повтарящи се компоненти на цялата ни постановка.

РОДЕНА ПРИЗРАК - Pierrot 2023

ЛЕГЕНДАТА ЗА ПРИЗРАКА НА АЗУРИНА

Продължителност: 55мин
Език: италиански/английски

Драматургия: Мариасол Бруса

Кукли, сценография: Jlenia Biffi

видео художник: Козимо Миорели

Авторска музика, пиано: Стефано Бечини

Музикален трион: Наталия Паруз

Виолончело: Марко Алгенти

Дизайн на осветлението: Джани Старополи

Фотограф: Мауро Сини

Осветител: Андреа Наполитано

Kонсултант режисура: Андреа Макалузо

Kонсултант вокална техника: Франческа Дела Моника

Консултант хореография: Алберто Канестро

Исторически консултант: проф. Марко Киарди | Университет Болоня
Черно шоу, на моменти плашещо, но и вълнуващо и изтънчено. Поетична рефлексия на многообразието и изолацията, която чрез куклен театър и видео изкуство представя сценично Легендата за призрака на Азурина, дъщерята на Костанца Малатеста и феодала Угучионе, която изчезва през 1375 г. при мистериозни обстоятелства в Монтебело, в провинция Римини.

 

Момичето - призрак е всъщност призрак в живота: тя е дискриминирана, защото е албинос и бива затворена в замък от собственото си семейство.

 

Трагична и мечтателна история за различията, които както тогава, така и сега винаги са плашещи, но и химн на свободата, която сама по себе си е борба с невежеството и предразсъдъците.