FEKETE SERETLEK & STUDIO DAMÚZA – ПРАГА, ЧЕХИЯ

Групата Fekete Seretlek  променя и смесва мотиви от световната музика и създава свои авторски композиции. Виолончело, акордеон, тромпет, контрабас, цигулка, кахон и пет гласа. Шестима музиканти-актьори са завършили Пражката театрална академия (DAMU).
      Студио DAMÚZA е основано през 1999 г. от студенти на DAMU – Академия за сценични изкуства в Прага.

Сега DAMÚZA е продуцентска единица, подкрепяща нови театрални изпълнители и амбициозни проекти на студенти и наскоро завършили DAMU. В нашата работа се фокусираме върху авторски продукции, особено върху куклен, художествен и предметен театър за деца и възрастни.

Носител на награди от предходни издания на Пиеро:

Pierrot 2017
- Награда за музика
- Награда за експериментални и нови форми
- Награда на младата театрална критика

ИЗХОД - Pierrot 2023

Продължителност: 60 мин.
Език: без думи

Режисьор: Матия Солце

Музика: Матия Солце, Иво Седлачек и Фекете Серетлек

Сценография: Яна Нунчич, Матия Солце, Иржи Н. Йелинек

Участват: Анна Бубникова, Павол Смоларик, Ян Медуна, Иво Седлачек, Иржи Н. Йелинек, Матия Солце
Кабаре с фолклорно-електронна музика на живо, съчетана със звуци от материали

Празна стая, свещеник, театрална кукла, хартия, играчки, Андерсен. Куклено кабаре Exit е дръзка хармония от жива фолклорна и електрическа музика, предмети и материали, истории и тяхното ехо.

В спектакъла на всеки обект е възложена определена музикална роля, с намерението да функционира като звуков инструмент и по този начин като живо същество. Така всеки предмет се осмисля в собствената си композиция, изградена от фрагменти по мотиви от приказките на Андерсен. Лайтмотивите се интерпретират посредством звуците от предметите, пораждайки особен вид интимност, която през цялото време се редува с музикални и кабаретни произведения.