ТЕАТЪР ТЕМПО АНКАРА ТУРЦИЯ

Театър ТЕМПО продуцира куклено-театрални произведения със съвременен подход за деца, младежи и възрастни. Театърът  отдава голямо значение на качеството и се грижи за развитието на естетическите чувства на децата, активното им участие и обогатяване на творческия им свят в театралните представления. От създаването си през 1984 г. досега е поставил 47 различни пиеси, включително 6 пиеси Карагьоз, 30 пиеси за възрастовата група 3-9 години, 6 младежки пиеси и 5 пиеси за възрастни.

  Театър ТЕМПО, се грижи за традиционните форми като meddah и играта на сенки Karagöz,  но приема като свое задължение  да стане компетентен във всички куклени техники, които попадат в неговата област, и да ги представи на публика от всички възрасти.

  Театър Темпо организира Международния куклен фестивал в Анкара всяка година от 2015 г.

ЛЕГЕНДИ ЗА КОРКУТ - Pierrot 2023

Продължителност: 90 мин.
Език: турски /английски субтитри
Дата: 28.09
Час: 14:00
Място: КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР
Вдъхновен от: ЛЕГЕНДИТЕ ЗА ДЕДЕ КОРКУТ / DEDE KORKUT EFSANELERİ

Адаптация и режисура: Дина Жумабаева

Хореография: Анна Цой

Музика: Недим Йълдъз

Драматизация: Самет Карадениз

Поезия: Ахмед Йонел

Сценография, кукли и костюми: Юлия Чернова

Реализация кукли: Николай Проскурин - Театър Темпо

Реализация кукли на сенки: САВАШ БАЙРАМ - ХАЛЮК ЮДЖЕ - ШИРИН ДЖЕЙЛАН ЙОЗЕН

Участват: Халюк Юдже, Марина Юдже, Ширин Джейлан Йозен, Абдулкадир Бозкурт, Алтай Топрак, Ника Юдже


Къде сте сега, онези, които викаха: "Това е моят свят!?" Кои сте вие? Къде сте? Изгубени от съдбата, скрити от земята... Кой получи този свят? Кой би могъл да остане в него завинаги?

Коркут копнее и плаче за погребаните...

Всичко се повтаря, всичко се връща, този цикъл отнема животи отново и отново и никой не може да избяга, да избяга от съдбата, да я измами... Но богинята Умай продължава да съживява дървото на живота и всичко започва наново, и отново има надежда....

Пиесата представя само 4 легенди от общо 12 легенди за Кoркут . Чрез тях сме се опитали да предадем чувства и човешки ценности, които от хилядолетие насам не са се променили.